Intensieve samenwerking tussen orthopedie en fysiotherapie
Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een knieoperatie. Bij het OrthoXpert Knie Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt van het begin af vast.

Afhankelijk van uw knie aandoening kan dit behandelprogramma 2 tot 9 maanden duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en ‘op maat’ aan te passen.

Samenwerking orthopedisch chirurg en fysiotherapeut
Bij het OrthoXpert Knie Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. Een knie operatie is pas geslaagd na een succesvol behandelprogramma.

Waarom het OrthoXpert Knie Zorgplan behandelprogramma?
In Nederland worden steeds meer knieoperaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van zo’n operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces is er behoefte aan goede programma’s.

De geselecteerde fysiotherapiepraktijken beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen. De praktijken hebben ruime ervaring met het uitvoeren van behandelplannen na een knieoperatie. Kortom: uw behandelend fysiotherapeut is een expert op het gebied van behandelprogramma’s voor de knie.

Hoe ziet uw behandeling eruit?
U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van de knie. Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met verschillende andere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma; dat is immers persoonlijk afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds meer stimuleren.

Vergoedingen door de zorgverzekeraar
Alle zorgverzekeraars vergoeden de zorgplannen, vraag de OrthoXpert praktijk bij u in de regio wat dat voor u betekent.

OrthoXpert Nieuws

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de OrthoXpert Groep Nederland! Onder Meer Praktijk in beeld, patient verteld en algemeen nieuws OrthoXpert.

logo3
Fysiotherapie Leonardus

”Fysiotherapie Leonardus Helmond maakt zich hard voor kwaliteit en verandering in de zorg. Zo hebben we onze sporen in de…

Lees meer

Login

×